NsN™ Islamic Learning Centre

"Keseimbangan pembelajaran sepanjang hayat."



MASIH MENCARI KELAS MENGAJI, TARANNUM, BAHASA INGGERIS  DAN BAHASA ARAB YANG KONDUSIF DAN MUDAH DIAKSES?

NsN™ menyediakan kemudahan  ruang seminar yang selesa dengan kelengkapan yang sangat sesuai untuk suasana pembelajaran yang menarik dan interaktif.

  • Kelas Mengaji dan Taranum
  • Kelas Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab
  • Kemudahan Asas

BESTNYA DAH BOLEH CAKAP OMPUTEH MACAM MAT SALEH AND BOLEH CAKAP ARAB MACAM PAK-PAK ARAB. ALHAMDULILLAH YEAYYY!!

Cuba bayangkan, kita boleh cakap English atau Arabic dengan lancar. Peerrgghh syoknya!!

 Tapi masalahnya sekarang, kita belum boleh cakap dengan lancar lagi. Lagi teruk, kita tak faham pun apa yang orang cakap.

Aduh, sakitnya hati. Rasa tertekan sangat. Sampai jadi tahap trauma nak bercakap dalam bahasa asing. Teringat masa kecik-kecik dulu kene buli sebab tak boleh cakap guna grammar yang betul. Terus bawak sampai ke besar perasaan rendah diri tu.

Ada tak yang rasa macam ni jugak?

  • check
    Kita rasa takut sangat nak cakap Bahasa Inggeris / Bahasa Arab depan orang lain sampai buat kita tertunduk malu. Sebab duk terbayang orang akan gelakkan kita macam masa kita kecik-kecik dulu.
  • check
    Kita rasa sangat tertekan bila tak faham apa yang orang cakap sampai buat kita rasa rendah diri yang teramat sangat. Sebab kita tak boleh nak respon kepada apa yang orang lain cakapkan.
  • check
     Kita nak sangat kerja kat company besar sebab keputusan yang cemerlang waktu study dulu. Tapi kita batalkan niat tu. Sebab kita takde keyakinan untuk cakap Bahasa Inggeris / Bahasa Arab waktu interview.
  • check
    Kita sangat sakit hati dengan bos. Selalu suruh kita follow dia attend meeting dengan foreigner untuk catat minit mesyuarat tu. Dah la jenuh nak faham apa yang foreigner tu cakap, balik office kene buat report pulak. Pastu, kena marah sebab tak dapat nak hasilkan report dengan baik. 

Sampai bila nak berterusan macam ni...

  • check
    Jangan lah disebabkan kita taknak berubah, kita masih di takuk yang sama. Orang lain dah ke depan, kita masih di belakang. Tak dapat dinaikkan pangkat sebab bos tak happy. Kita tak dapat nak deliver seperti yang bos mahukan.
  • check
    Lagi sedih, kita terus dihimpit kos sara hidup yang makin meningkat, pasangan kita kecewa dengan kita. Keluarga kita sedih dengan nasib hidup kita. Hanya kerana kita tak mahu berubah ke arah yang lebih baik.

Nak kami bantu?

  • check
    Meningkatkan keyakinan diri untuk bercakap Bahasa Inggeris
  • check
    Meningkatkan produktiviti kerja
  • check
    Dapat kenaikan pangkat 
  • check
    Dapat meningkatkan pendapatan
  • check
    Dapat memberi kebahagiaan kepada pasangan
  • check
    Dapat memberi kebanggaan kepada keluarga
  • check
    Dapat ajar anak sendiri dan merapatkan hubungan kekeluargaan.

"Sape yang sesuai attend kursus Bahasa Arab / English ni?"

  • check
    Mereka yang takde asas langsung.
  • check
    Mereka yang ingin melancong ke luar negara.
  • check
     Mereka yang ingin bekerja/ berhijrah ke luar negara.
  • check
    Mereka yang teringin nak berkomunikasi dalam Bahasa Arab / English dengan lancar.
  • check
    Bakal jemaah haji/ umrah yang ingin berkomunikasi dalam bahasa Arab.
  • check
    Pelajar yang ingin sambung belajar kat oversea.
  • check
    Golongan yang ingin menembusi pasaran kerja antarabangsa.
  • check
    Golongan profesional dan eksekutif yang ingin menambah baik dalam penyediaan dokumen rasmi.

"Eh, apa yang best sangat ni?"

Pembelajaran yang interaktif.





Modul disediakan mengikut level.

Support group Facebook disediakan.

Tenaga Pengajar yang berpengalaman dan mahir dalam English dan Arabic Language.

Yuran kursus adalah pada tahap mampu milik.

Belajar tentang cara menulis surat rasmi, minit mesyuarat, laporan, resume, job interview, public speaking dan lain-lain.


Apa yang kami tawarkan?

LOKASI KAMI

Tingkat 2, Lot 01 (Kajang 1), Bangunan Tabung Haji, Jalan Sungai Chua, 43000 Kajang, Selangor.

  • check
    Lokasi yang strategik dan mudah diakses melalui kenderaan peribadi mahupun pengangkutan awam.
  • check
    3 minit perjalanan daripada Stesen MRT Stadium Kajang.
  • check
    Kemudahan kedai makan yang berdekatan (amat dekat dengan Medan Sate Kajang).

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Encik Nazri - 012-444 1232